luni, 28 iunie 2010
Constănţenii au dat iama la plăcinte şi sarmale maramureşene
Cârnaţi proaspeţi, caş afumat, brânza de Sibiu, de burduf pusă în coajă de brad, miere cu mentă, colaci secuieşti, plăcinte, sarmale şi palincă i-au atras ca nişte magneţi pe turiştii şi constănţenii care s-au plimbat, sâmbătă şi duminică, prin Satul de Vacanţă, în faţa Bowlingului, unde a fost organizat Târgul de delicatese bio. „Noi am venit din Maramureş. Am adus produse tradiţionale: caş afumat, şuncă, palincă. Am avut mulţi clienţi. Cele mai vândute produse au fost sarmalele şi plăcinta maramureşeană”, ne-a povestit un comerciant. Acesta a fost atât de mulţumit de încasările avute, timp de două zile, cât a durat târgul, încât a decis să mai rămână pe litoral. „Vom mai rămâne pe litoral, la o terasă, unde vom servi clienţii cu mâncare tradiţională maramureşeană”, ne-a mai spus comerciantul. O altă expozantă, Rodica Anganu a venit cu cârnaţi, brânză şi carne de la Braşov. „Am avut slănină de casă, cârnaţi de porc cu viţel făcuţi în casă, pastramă de berbecuţ şi viţel sau brânză de burduf în coajă de brad. Sunt mulţumită de târg, am vândut aproape tot ce am adus”, ne-a relatat Rodica Anganu. De la tărgul produselor bio, nu au lipsit nici obiectele de artizanat. Soţii Birtalan din Harghita au venit la târg cu oale de sarmale, coşuri şi jucării din lemn, ii de in şi bijuterii prelucrate manual. „Din păcate, clenţii ne-au cam ocolit. Au cumpărat mai mult de la vecinii care au adus mâncare”, s-a plâns Timea Birtalan. (N.B.)